Bori bolygója

Bori első honlapja

csemegét. A 24 karátos brownie

Ha már ilyen csokis hangulatba kerültem, nincs megállás, meg kell osztanom ezt a receptet is.
Mivel számomra (és még sok-sok barátunk számára is) ez lett a tökéletes, szerényen csak 24 karátosnak nevezem ezt a negyedóra alatt összedobható, saját fejlesztésű


Hozzávalók:
200 g étcsokoládé
250 g vaj
4 tojás
40 g cukrozatlan kakaópor
125 g liszt
1/4 tk sütőpor
300 g nádcukor
200 g pirított mogyoró
egy löttyintés házi vaníliakivonat

A sütőt bemelegítem 180 fokra.
Egy edénybe vizet teszek, erre teszem rá a robotgép tálját, hogy a gőzben összeolvadjon a csokoládé és a vaj.
A mogyorót megpirítom. A többi hozzávalót kimérem.
Amikor a csokoládé és a vaj felolvadt, hozzáadom a tojásokat és a többi hozzávalót. Aki nagyon kávés, nyomhat bele még egy erős presszót is, nem fogja elrontani. (Én inkább mellé szeretem inni.)
Sütőpapírral kibélelek egy kis méretű tepsit vagy jénait (23x23 cm), beleöntöm a masszát.
A sütőbe tolom és kb 30 percen át sütöm.
Az, hogy mikor veszem ki, ízlés dolga. Mi nem szeretjük szárazon, de aki így kedveli, nyugodtan ráhúzhat még tíz percet.
Vaníliafagyival, tejszínnel, málnazselével vagy csak egy csésze kávéval garantált siker!

 

 

 

 

 

 

 

 

görög citromos süti

Az alaprecept innen való.

Egyszer megkaptam Málnától is már, de elkevertem valahova a receptet. kigúgliztam, megtaláltam. :):)

Hozzávalók: 20 dkg liszt, 10 dkg gríz, 2 kk szódabikarbóna, csipet só, 20 dkg cukor, 2,5 dl natur joghurt, 3 tojás, 1 citrom héja, és fél citrom leve

A sziruphoz: 15 dkg cukor, 1,5 dl víz ( én a 3 dl-t soknak találtam, 3(4) citrom leve és reszelt héja.

Először a szárazanyagokat keverjük össze egy tálba ( liszt, gríz ( gyengébbeknek búzadara), só, cukor, szódabikarbóna. Ezt követően egy másik tálba a folyékonyakat, tojás, joghurt, citromlé, citromhéja. Jól összekeverjük, majd a folyékony kutyulékot ráöntjük a száraz anyagokra és fakanállal szépen összedolgozzuk. Kivajazott tepsibe tesszük ( 20 x 30 cm-es) és 160 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. (Tűpróba) Még melegen kivesszük, jól összeszurkáljuk villával a sütit (kiéljük szadizós hajlamunkat) majd az összeforralt szirup felével megöntözzük. Negyedóra elteltével a szirup másik felét is ráöntjük a tésztára, majd ha kihűlt szeleteljük. Én nem takartam le alufóliával, emlékeim szerint máskor sem, és mégis nagyon finom lett.

Vizicsibe

0 megjegyzés:

Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal

Feliratkozás: Megjegyzések küldése (Atom)

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 13
Tegnapi: 1
Heti: 30
Havi: 13
Össz.: 11 756

Látogatottság növelés
Oldal: Receptek
Bori bolygója - © 2008 - 2024 - boribolygo.hupont.hu

A HuPont.hu-nál a honlap készítés egyszerű. Azzal, hogy regisztrál elkezdődik a készítés!

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »